Voorbereiding van de Bisschoppensynode

————————————————————————–
Voorbereiding van de Bisschoppensynode
het raadplegen van gelovigen over de hele wereld

Op zaterdag 19 maart aanstaande wordt van 10.00 tot 12.30 u. in de Esplanadezaal van de Mariakerk (Spoellaan 3, Heemskerk) een bijeenkomst gehouden voor katholieke gelovigen uit het dekenaat Zaanstreek-IJmond.

Tijdens deze bijeenkomst kunnen de deelnemers in gesprek gaan over het thema ‘Een Synodale Kerk’. De informatie die hierbij –net als in de andere dekenaten– wordt opgehaald, wordt verzameld voor onze bisschop. Op deze manier geeft mgr. Hendriks invulling aan de uitnodiging van paus Franciscus om voorafgaand aan de Algemene Bisschoppensynode in 2023 een brede raadpleging onder katholieken te laten plaatsvinden.

Zoals het woord zegt, is een synodale Kerk een Kerk waarin gelovigen samen op weg gaan, samen met Christus en samen met elkaar.

Aanmelden kunt u zich via de hier onderstaande link op deze parochiewebsite:  

https://forms.gle/E3TzCBrkTS2h2aeR6

Nadat u bovenstaand opgaveformulier hebt ingevuld, krijgt u direct een bevestigingsmail toegestuurd, en halverwege week 11 ontvangt u via uw e-mailadres tevens materiaal ter voorbereiding van de bijeenkomst.

In ons dekenaat bevinden zich 15 kerklocaties met een geloofsgemeenschap binnen de samenwerkingsverbanden. We zouden al deze parochies graag vertegenwoordigd zien!

Lees er meer over in uw parochieblad en in het bisdomblad ‘Samen Kerk’: 

sk202202.pdf (bisdomhaarlem-amsterdam.nl)