All Ages

In 1970 ontstond het idee om een koor op te richten wat in de tijdgeest van de 60-er en 70-er jaren de jeugd van de kerk meer aan zou spreken. Met de oprichting van “Het Jongerenkoor” konden op de zaterdagavond beatmissen gehouden worden. Er werd al snel een dirigent gevonden en een combo gevormd. Het Jongerenkoor bestond uit jongelui tussen de 13 en 30 jaar. Deze jongelui zongen niet alleen, maar stelden ook op regelmatige basis thematische vieringen samen, waarbij op meestal bekende melodieën eigentijdse teksten werden gezongen.

Na meer dan 25 jaar besloot Het Jongerenkoor om de naam te wijzigen. Omdat er weinig verloop was binnen het koor, steeg de gemiddelde leeftijd van de koorleden. En hoewel jong van hart en jong van geest was de eerste helft van de naam “Jongerenkoor” niet meer van toepassing op het merendeel van de koorleden. Sinds die tijd heet het koor “All Ages”.

Sociale betrokkenheid met elkaar en met de wereld om hen heen is misschien wel de belangrijkste drijfveer gebleven voor het koor. Daarnaast is All Ages op geheel eigen wijze professioneel bezig met de ontwikkeling van de koormuziek. Naast een professioneel pianist (Serge Makarchev) bestaat het combo uit gedreven amateurmusici (gitarist, basgitarist, dwarsfluitist en drummer). De muzikale leiding is in handen van Lieke Mol-Rozemeijer.

Het repertoire bestaat uit (meerstemmige) liturgische muziek, veelal speciaal geschreven voor jongerenkoren en zogenoemde middenkoren. Ongeveer eens per 3 weken luistert All Ages een viering op.

Elke vrijdagavond repeteert All Ages van 20.30 uur tot 22.00 uur in ’t Achterschip van de Maria Magdalenakerk.
Natuurlijk is ook All Ages altijd op zoek naar nieuwe koorleden.
Interesse? Meld je dan aan bij één van onze leden of via de mail bij onze secretaris: allages@live.nl of kijk op onze Facebook pagina .

voorzitter: Hans van Rooijen
secretaris: Marion van der Berg