Project Jeugdkoor

Jeugdkoor zoekt nieuwe dirigent

Stukje geschiedenis:
Rond 1965 is het kinderkoor opgericht. Annie Sierhuis stond voor het koor en Bets de Lange zat achter de piano. Samen hebben zij dit heel wat jaren gedaan. Daarna heeft Marian Duijn een aantal jaren voor het koor gestaan en in 1980 heeft Vera Spigt die taak op zich genomen. Het koor kreeg toen de naam “De Flierefluiters”. In 1991 heeft Karin Conijn het stokje voor 9 jaar overgenomen met nog steeds Bets de Lange achter de piano. Er kwam een fluitiste bij, Cindy Korver, die later is vervangen door Marion van der Berg en een drummer, Bas Hofstra. Marjolijn Patist heeft deze taak 4 jaar op zich genomen samen met een nieuwe pianist Bep van Overbeek.

Vanaf augustus 2004 stond Karin Conijn weer voor het koor en Martijn Kramer kwam erbij als drummer. Kinderkoor is jeugdkoor de Flierefluiters geworden.

Vanaf 2012 met een nieuw combo. Susanne Mol achter de piano, Brenda Conijn dwarsfluit/saxofoon, Stef Conijn gitaar en Pim Koopman of Jannic de Haas op drums.

 September 2016 is het Project Jeugdkoor geworden.

Het jeugdkoor heeft bij voldoende koorleden de viering met zang verzorgd o.l.v. Karin Conijn met medewerking van het combo. Dit is gedaan tijdens de Kerstgezinsviering van 2016, 2017 en 2018 en de Palmpasenviering van 2017 en 2018. Tijdens de Kerstfamilieviering van 2018 heeft Karin voor het laatst voor het jeugdkoor gestaan.

Dat betekent dat de Maria Magdalena parochie op zoek is naar een nieuwe dirigent.

We hopen dat er iemand opstaat om deze taak op zich te nemen zodat er weer familievieringen zullen zijn met medewerking van een koor. Er zijn heel veel liedjes beschikbaar, maar als iemand zelf passende liedjes wilt inbrengen stellen we dat erg op prijs.

Nieuwsgierig geworden? Laat het ons weten.

Tel. 075 – 642 1216 / Secretariaat: secretaris@mariamagdalenawormer.nl